”Bara en tur till Dubai”

Fan, när kaptenen använder ordet bara flera gånger på briefingen då kan man ge sig Fasiken på att det kommer gå fel från början tillslut. Bara 5h 43min ner, bara halvfullt plan. Nä du. Här baras det inte. Första problemet var omcheckat bagage – gav oss en försening på 1h, inte lätt att få alla att gå ut ur planet för att peka ut sina väskor.
Men glatt gäng så det gick relativt smidigt tills vi tog av. Birdstrike gånger 2. Luktade bränd panini i hela kabin. Så det blev till att vända tillbaka till flygplatsen för att kolla på motorn.
Motorerna är byggda för att klara av birdstrikes men när man känner av vibrationer i motoren måste man landa och få en mekaniker att kolla på det och plocka bort resterande rester – typ roadkill – dagens middag fixad check!
Tyvärr gav det en försening på ytterligare 2h. Så vi bad om att få lastar mat till alla och gav det gratis väl uppe i luften. Folk fick också vatten i glas (hade inte tillräckligt med en flaska/pax).
Så när vi väl kom iväg var kl 18 och det tog tid att värma all mat, styra upp ett servicekoncept vi inte har och hantera situationen. Vi i crewt hade checkat in 15 och lyckades först sitta ner och äta middag kl23. Just då snurrade det i huvudet och man förstod inte vad folk sa. Men trots den långa dagen (från en 7h arbetsdag till 12h). Så var folk glada och extremt trevliga och tog det hela med ro.
Så tack tack till alla ombord! För hade ni inte varit så härligt lugna hade vi inte känt oss fint for flight 18h senare 🙂
Sen Vad som hände och gjorde oss i crewet ännu mer försenade i Dubai är en helt annan historia. Tack och lov hade alla passagerare gått av så dom slapp stå och vänta.

Men vilken dag!! Väl på hotellet var klockan halv 7 på morgonen så jag åt lite frukost, sov en timme och tog mig sedan ut till mall of emirates. Då hade jag sovit 1h på 24h och inte sminkat av mig eller något.
Tog envälförtjänad massage när jag väl var tillbaka på hotellet. Inte helt värt pengarna men men.

20120226-184645.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s