Hur billiga flygbiljetter är DU ute efter?

Vi får redan lov till att jobba långa dagar och nu vill EU förlänga vår arbetstid ännu mer.
Att starta sin dag kl 0500 kanske inte låter så hemskt (resenärerna ska också upp o ta sig till flyget). Men tänk på att vi oftast slutar först 8-10h senare.
Och då har du (för det mesta) varit uppe sen 0330-0400 (när kroppen per automatik sover som djupast) för att göra dig klar till jobbet och ta dig till jobbet.
Och det klarar vi, kanske vårt leende inte är lika stort på sista turen men vi känner oss okej nog till att flyga och att säkerheten inte är i faran.

Tänker er nu att om förslaget ska gå igenom ja då kan vi lagligt jobba till ännu längre – kanske en liten Stockholm tur efter en Malaga, varför inte?
Timmarna räcker ju…
Vi som jobbar i den här branschen gör det för att vi älskar vårt jobb (och våra kollegor) men i slutänden är vi bara människor…Och hur bra är du på att tvinga dig att vara pigg och alert efter att ha varit uppe i 14h?
(om nu reglerna blir lagliga).

Hjälp oss (och er egen säkerhet) genom att göra ER röst hörd!

Att uppleva att man är fatigue är något utav det värsta du kan vara med om för hur mycket kaffe/redbull/celsius/pepsi/cola/harpiss du än dricker så hjälper det inte. Din hjärna har gått in i en primär funktion och stänger långsamt ner resterande kroppens system – för att spara så mycket energi som möjligt och försöker få dig till att blunda ögonen och somna…För att ÖVERLEVA…Tänker er då att vi ska sitta där och vara alerta vid take off och landing…..

 

http://reise.aftenposten.no/reise/Frykter-svekket-flysikkerhet-fra-1-oktober-51937.html#.UkPDkDmqO5g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s